EL CANAL D’AJUDA
EL CANAL D’INCIDÈNCIES
Tens problemes amb el teu sistema de reg?
Consulta les incidències que han experimentat alguns dels
nostres clients i les solucions que els hem proporcionat.
FILTRA PER LA CATEGORIA
La mànega Mallatrans s’infla i es trenca després de connectar-la als sistemes d’abonat
La solució: Per evitar aquest problema, cal utilitzar espigues de polietilè en lloc de fittings.
La mànega amb goters integrats no goteja
Causes
Les goteres estan obstruïdes.
Solució
Cal realitzar una neteja amb àcid. Trobareu les instruccions detallades per fer-ho aquí.
El teclat de l'Agrònic 2500 no funciona i no s'activa la pantalla
Aquest problema possiblement es deu al sistema de protecció contra sobretensions de l’Agrònic, que desconnecta el teclat i la pantalla.
LA SOLUCIÓ
Opció1
L’empresa Progrés ha identificat el problema, i la millor solució és actualitzar el sistema a l’última versió (en cas de tenir Agrònic 2500 amb versió 3 o 103).
Opció2
Si tens un Agrònic Latch amb panell solar, regulador de càrrega i bateria, és possible que el problema es produeixi perquè el regulador de càrrega interpreta incorrectament la tensió del panell solar.
Passos a seguir per evitar aquest problema:
- Connectar la bateria al regulador de càrrega: Això permet al regulador de càrrega interpretar que l’alimentació és a 12 volts.
- Connectar el panell solar al regulador de carga
- Connectar l’Agrònic a l’alimentació.
El motor de la bomba submergida amb variador s'espalla
Possible causa: curtcircuit en el bobinatge.
A més de posar ferrites i filtre senoidal segons convingui a la sortida del variador, és necessari assegurar que l’aïllament del bobinat de la bomba sigui de doble aïllament (Polietilè 2 + PA). També és recomanable instal·lar una sonda PT100, si la instal·lació ho permet.
Instal·lació de plaques solars sobre Solar Blocs
Per a garantir la seguretat i l’eficiència de les plaques solars instal·lades sobre Solar Blocs, cal seguir unes recomanacions específiques:
Orientació de les plaques: Les plaques s’han d’instal·lar de forma horitzontal, mai vertical, per assegurar que estiguin ben fixades i puguin resistir el vent i altres condicions externes. Les plaques no disposen d’una estructura metàl·lica pròpia que les faci resistents al vent.
Suport de reforç: El fabricant de Solar Blocs recomana posar 2 peces de SB per cada mòdul de plaques de màxima longitud de 2 metres. Si la longitud supera els 2 metres, s’ha d’afegir un altre solar bloc a la meitat del mòdul per proporcionar un reforç addicional, augmentant el pes i/o l’alçada del suport.
Llastre de reforç: Els llastres de reforç es col·loquen a la base dels suports Solar Blocs quan es necessita augmentar l’alçada, o a la part posterior per tal de donar més pes a l’estructura.
Assegura’t de seguir aquestes recomanacions per una instal·lació segura i duradora de les teves plaques solars! 🌞🔋
Falta de pressió per al funcionament correcte de les vàlvules de contrarentat
PROCEDÈNCIA DE L’AIGUA: Hidrant de la comunitat de regants Segarra-Garrigues
DADES PROVISIONALS DE L’HIDRANT:
- Cabal (l/h): 10.800
- Pressió estàtica (m.c.a.): 98
- Pressió de servei (m.c.a.): 26
S’ha realitzat la instal·lació d’un capçal de reg que inclou un sistema de filtratge d’anelles amb neteja automàtica. Aquest sistema de filtratge està compost per 2 filtres d’anelles de 2″ tipus “WS HELIX”, 2 vàlvules hidràuliques de contrarentat de 2″x2″x2″ i 2 solenoides de 9 Vdc NC, que s’activen a través d’un programador de piles de 9 Vdc.
Quan es posa en funcionament la instal·lació i s’inicia la neteja dels filtres, les vàlvules de contrarentat s’obren correctament. No obstant això, en la majoria dels casos, quan es finalitza el cicle de rentat, no aconsegueixen tancar, provocant una caiguda de pressió severa al capçal, cosa que impedeix el reg correcte de la finca.
✅ LA SOLUCIÓ:
Davant d’aquesta problemàtica, i després de comprovar que tots els elements instal·lats estaven en bon estat, es procedeix a la instal·lació de 2 solenoides NO del mateix voltatge a la part inferior de la cambra de les vàlvules hidràuliques. Aquests solenoides funcionaran simultàniament amb els instal·lats inicialment, ajudant les vàlvules a tancar correctament.
A més, per garantir que arribi prou pressió tant als solenoides com a la cambra de les vàlvules de contrarentat, s’instal·la un dipòsit de pressió.
També s’instal·la una vàlvula de bola manual al desguàs de la neteja dels filtres per estrangular lleugerament el pas de l’aigua, evitant així que el capçal es quedi sense pressió.
Resultat: El sistema funciona correctament.
No has trobat el que buscavas?
Encara no has trobat la solució al teu problema?